Nye partnere i akseleratoren: Håmsø Patentbyrå og CMS Kluge

Vi er veldig glade for å kunne introdusere Håmsø Patentbyrå og CMS Kluge som nye partnere til akseleratoren. De vil tilføre akseleratoren ekspertkompetanse innen IP/immaterielle rettigheter, og vil bidra med workshop og noen timer kostnadsfri oppfølging for årets deltakere. Dette bidrar til å heve den faglige kvaliteten i programmet og vi ønsker Håmsø og CMS Kluge velkommen med på laget!

Håmsø Patentbyrå

Håmsø Patentbyrå AS er spesialister i rådgivning om og beskyttelse av IP/immaterielle rettigheter, som patent, varemerke og design. Deres mål er i samarbeid med kunden å sikre kunden best mulig verdiskaping gjennom IP. Gode ideer og innovasjon oppstår overalt, derfor jobber vi med kunder som er gründere, start-ups, scale-ups, små/mellomstore og også store internasjonale bedrifter. Fra Håmsø vil Krister Magersnes følge opp årets deltakerbedrifter.

Krister Mangersnes

Krister Mangersnes er partner og leder av patentavdelingen i Håmsø Patentbyrå AS.  Krister har lang erfaring som europeisk patentfullmektig (EQE), og med å bistå norske og utenlandske klienter med rådgivning innenfor alle områder av immaterialrett, spesielt innenfor patent. Krister sin tekniske bakgrunn er en doktorgrad i fysikk med spesialisering innenfor solcelleteknologi fra Universitetet i Oslo og han har også jobbet som forsker innenfor solcelleteknologi på Institutt for Energiteknikk. Han er mye brukt som foredragsholder for næringslivet innenfor områdene immaterialrett og entreprenørskap.

Hva ønsker dere å bidra med til årets deltakere av Arctic Accelerator? 
Vi ønsker å vise hvordan tidlige valg, særlig innenfor IP («intellectual property»), kan få store konsekvenser på sikt. I den forbindelse ønsker vi å bidra til at selskapene unngår fallgruber i en tidlig fase. Vi baserer foredraget på vår erfaring fra salg av selskaper og kapitalinnhenting på den ene siden og konflikter mellom selskaper på den andre siden, og gjør vår etterpåklokskap til en «forhåndsklokskap» for selskapene. 

Hva ser dere frem til som partnere av Arctic Accelerator? 

Vi ser frem til å spre «det glade budskap» til en veldig spennende sammensetning av selskaper. Vi ser også frem til å skape nye kontakter, og til å øke vår tilstedeværelse i den nordligste landsdelen.

CMS Kluge

CMS Kluge er et fullservice advokatfirma, med historie helt tilbake til 1923, med kontorer i Stavanger, Oslo, Bergen, Hamar og Sandnes. CMS Kluge bistår innenfor alle rettsområder, og har i de senere årene satset sterkt på immaterialrett. CMS Kluge har bygget opp et stort immaterialrettsmiljø, som bistår både store og små selskaper, i alle faser av innovasjonsprosessen – og i alt fra strategisk bistand, via due diligence og M&A, til rettstvister. Fra CMS Kluge vil Kyrre Tangen Andersen følge opp årets deltakerbedrifter.

Kyrre Tangen Andersen

Kyrre Tangen Andersen er partner i CMS Kluge og leder immaterialrettsavdelingen ved Stavangerkontoret. Han bistår innenfor alle immaterialrettslige områder, som opphavsrett (f.eks. til software), samt design og varemerker – men har særlig fokus på teknologi og patentrett, og har bistått klienter i noen av de mest omfattende patenttvistene i norsk rettsvesen de senere årene. I tillegg leder han CMS Kluges pro bono-bistand til start-ups, og holder regelmessig foredrag i entreprenørskapsmiljøer.

Hva ønsker dere å bidra med til årets deltakere av Arctic Accelerator? 
Dele av våre erfaringer med pitfalls og prosjekter hvor det har gått galt, slik at vår etterpåklokskap blir til "forhåndsklokskap" for innovasjonsbedriftene.

Hva ser dere frem til som partnere av Arctic Accelerator? 

Møte spennende gründerbedrifter!

Er du nysgjerrig på årets deltakere? Klikk her for å lese mer om de.

Guest User