Dette er årets deltagere av Arctic Accelerator 20/21!

STARTUPS 20_21 (1).png

Blant nesten 50 søknader fra oppstartsbedrifter i Nord-Norge, har 11 potensielle vekstbedrifter med internasjonalt potensiale blitt valgt ut til å delta i årets program.

De 11 bedriftene som er valgt ut til å delta i Arctic Accelerator - den nordnorske akseleratoren for teknologi og industri, får et utviklingsprogram som går over seks måneder. Verdien av programmet er på rundt 300 000 kr for hver bedrift, og er kostnadsfritt for gründerne.  

I løpet av disse månedene vil oppstartsbedriftene jobbe tett sammen med rådgivere og eksperter. De får blant annet økt kompetanse om forretningsutvikling og kommer i kontakt med nasjonale og internasjonale investorer og samarbeidspartnere. De får også hjelp fra tjenesteleverandører til programmet på juridiske tjenester, regnskap og markedsføring: SANDS advokater, SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge og Anew. 

Blant årets deltakere finner vi innovative startups innen e-helse og medtech, energi / smart city, biotech og digitale løsninger for reiseliv og restråstoff. 

Ved slutten av programmet vil også én av bedriftene stå igjen med førstepremien på kr 150.000. Hvem det blir, avdekkes under finalen i juni 2021. Da vil en jury kåre vinnerbedriften som går av med førstepremien, samtidig som bedriftene får treffe investorer fra hele landet. 

Disse 11 gikk videre blant nesten 50 søkere: 
Akti Opplevelser, Tromsø: Akti er plattformen hvor opplevelsesbedrifter og lokalbefolkningen møtes. 

Anue, Bodø: Anue utvikler utstyr og prosesser for å håndtere morsmelk fra donorer på best mulig måte. 

CTD, Tromsø: CTD AS lager nye og innovative løsninger for å øke kompetansen i helsesektoren med å tilby opplæring og trening av helsepersonell i et trygt miljø ved bruk av VR-utstyr. 

Eida, Harstad: Eida AS utvikler et konsept som kombinerer konvensjonell elkraftteknologi og Smart Grid-teknologi med fornybare energikilder og energilagring for å utvikle et mer kostnadseffektivt, fleksibelt og fremtidsrettet distribusjonsnett. 

Gobmi/Ghost, Alta: Gobmi/Ghost skal være et internasjonalt klesmerke som blander samisk-inspirert design med moderne streetwear i en unik miks, og selges og markedsføres gjennom egne digitale kanaler. 

Lifeness, Skibotn: Lifeness er en skybasert medisinsk plattform som gjør det enklere å gi mennesker med fedme- og livsstilssykdommer tettere oppfølging. 

Noe i Gjære, Mo i Rana: Noe i Gjære lager fermenterte, boblende drikkevarer av naturlige råvarer. 

ReSourcer, Sagelvvatn: ReSourcer bygger en kryssektoriell B2B markedsplass for restråstoff. 

Safeplan, Gravdal: Safeplan samler inn og distribuerer stedsspesifikk kritisk informasjon ved nødsituasjoner. 

Unifractal, Tromsø: Hvert objekt forteller en historie. Unifractal er en revolusjonerende mikrolæringsplattform som hjelper deg med å gjøre nettopp det. 

Wai Genetics, Tromsø: Bedre monitorering av resirkuleringsbakterier i RAS-anlegg. 

Les mer om bedriftene her.  

Arctic Accelerator drives av KUPA, og er finansiert av Lundin Foundation, Innovasjon Norge, Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge og SIVA. Samarbeidspartnere er Kunnskapsparken Helgeland, Kunnskapsparken Bodø, Orinor, ProBarents, Kystinkubatoren og Norinnova. 

Guest User