Arctic Accelerator er nasjonal finalist i Nordic Startup Awards

video thumbnail.jpg

Arctic Accelerator nasjonal finalist

Det nordnorske akseleratorprogrammet Arctic Accelerator som opereres av KUPA på oppdrag av kanadiske Lundin Foundation, er utnevnt til finalist i kategorien «Best Accelerator Program» i den nasjonale finalen av Nordic Startup Awards.

Nordic Startup Awards er en del av Global Startup Awards, som er en global konkurranse for å kåre de beste aktørene i det globale innovasjonssystemet. Det kåres vinnere innenfor en rekke kategorier som blant annet «Startup of the Year», «Founder of the Year», «Best Newcomer» og «Best Accelerator Program». Arctic Accelerator har blitt utnevnt til finalist i kategorien «Best Accelerator Program» sammen med Accel/Bergen Teknologioverføring AS (Bergen), Ipark Tech Startup Accelerator (Stavanger), SoCentral AS (Oslo) og The Factory (Oslo).

Vinnerne innenfor hver kategori blir avgjort gjennom en åpen avstemming på Nordic Startup Awards’ hjemmeside, samt av en nasjonal jury. Vinneren blir offentliggjort i Tromsø 7. september på Flow. De nasjonale vinnerne går videre til den nordiske finalen i Stockholm 18. oktober, og disse vinnerne går deretter videre til den globale finalen. Du kan stemme på Arctic Accelerator her innen 22. august.

Arctic Accelerator ble gjennomført som en prøveordning fra 2016 til 2017 og skulle bidra til at flere gründere med gode forretningsideer innenfor områder som er viktig for arktisk miljø og klima, lyktes i å vokse og skalere sine virksomheter.

Målgruppen var nordnorske gründere fra 30 år og yngre. Etter en rekrutteringskampanje høsten 2016, ble 6 oppstartbedrifter plukket ut som deltakere i Arctic Accelerator. De 6 kandidatene er presentert i videoen nedenfor. I etterkant av programmets Demo Day som ble avholdt 13. juni i år, vurderer nå eksterne investorer å investere i 3 av oppstartbedriftene.

Administrerende direktør Trond Slettbakk i KUPA er svært stolt over nominasjonen.

Dette er en fantastisk nyhet for KUPA og vårt Arctic Accelerator-team. Dette viser at vi kan skape attraktive tilbud til gründere i våre tre nordligste fylker i samarbeid med internasjonale aktører som Lundin Foundation, og regionale aktører som Kunnskapsparken Bodø og Norinnova TTO. Vi ser frem til avstemmingen og finalen i Tromsø 7. september.

I løpet av august starter prosjektleder Marius Stamnes og seniorrådgiver Oddmund Åsen arbeidet med å rekruttere nye kandidater til neste runde av Arctic Accelerator.

For mer informasjon, kontakt prosjektleder for Arctic Accelerator Marius Stamnes (marius@kupa.no) eller seniorrådgiver Oddmund Åsen (oddmund@kupa.no).

Michel Diniz de Carvalho